Referenties gemeenten

Een gemeente is de kleinste zelfstandige bestuurseenheid in het Nederlandse staatsbestel. Door de vele fusies tussen gemeenten is het aantal gemeenten de laatste jaren behoorlijk afgenomen.

Al geruime tijd hevelt de rijksoverheid bepaalde taken en bevoegdheden over naar de gemeenten. Deze decentralisatie moet gemeenten meer armslag en verantwoordelijkheden geven. Werden voorheen subsidies vanuit een Haags ministerie aan plaatselijke instellingen verstrekt, tegenwoordig hebben gemeenten een zeer belangrijke rol als het gaat om toewijzing van het geld.

Gemeenten werken steeds meer samen, zeker ook op het gebied van ICT, waarbij kennis wordt gedeeld. Ook wordt regelmatig samengewerkt met andere lokale overheden zoals provincies en waterschappen. Specifieke aandachtspunten in relatie tot (tele)communicatieoplossingen binnen gemeenten zijn onder andere de inrichting van een callcenter, de invulling van 14+, algemene bereikbaarheid, inzet van nieuwe communicatiekanalen met burgers/ondernemers en Bring Your Own Device. 

Gemeente Groningen

De Gemeente Groningen is de grootste gemeente in Noord Nederland en de zevende gemeente van Nederland. Lees meer »

Gemeente Assen

De hoofdstad van de provincie Drenthe telt ruim 65.000 inwoners. Lees meer »

Gemeente Midden Drenthe

Midden-Drenthe is een gemeente die ongeveer in het midden van de provincie Drenthe ligt. Lees meer »

Gemeente Coevorden

De ± 36.000 inwoners van de gemeente Coevorden zijn verdeeld over de stad Coevorden en 28 dorpen (kernen), in totaal zo'n 30.000 hectare (300 km2). Lees meer »

Gemeente Aa en Hunze

De gemeente Aa en Hunze (met een oppervlakte van 27.927 hectare) is een gemeente met een landelijk karakter, gelegen in het noordoosten van Drenthe op de Hondsrug en in het Drentse veengebied. Lees meer »

Gemeente Smallingerland

Trek een cirkel om de noordelijke provincies. In het midden van die cirkel ligt de gemeente Smallingerland. Dat is Drachten en 13 dorpen. Lees meer »

Gemeente Marum

De gemeente Marum is een gemeente in Noord-Nederland, in de provincie Groningen. De gemeente beslaat een oppervlakte van 64,9 km² (waarvan 0,3 km² water). Lees meer »

Gemeente Tynaarlo

Tynaarlo is een jonge gemeente, in de kop van Drenthe. Met Groningen Airport Eelde, de A 28 en NS-stations in Groningen en Assen beschikt Tynaarlo over een uitstekende infrastructuur. Lees meer »

2024 © Invitel Telecomadvies

De informatie op deze website is met veel zorg samengesteld. Daarbij tracht invitel om alle informatie zo actueel en volledig mogelijk te houden.
Ondanks het voorgaande kunnen aan deze website geen rechten worden ontleend. Drukfouten zijn voorbehouden.