Gemeente Smallingerland

Trek een cirkel om de noordelijke provincies. In het midden van die cirkel ligt de gemeente Smallingerland. Dat is Drachten en 13 dorpen.

In volgorde van grootte zijn de dorpen Oudega, Opeinde, Boornbergum, Rottevalle, Drachtstercompagnie, Houtigehage, De Wilgen, Nijega, De Tike, De Veenhoop, Kortehemmen, Goëngahuizen en Smalle Ee. Smallingerland is de 2e gemeente in Fryslân. De gemeente heeft ruim 55.000 inwoners, van wie een kleine 45.000 in Drachten wonen.

Een groter aantal - meer dan 160.000 mensen uit de regio - doet hier elke week boodschappen, volgt in Drachten een opleiding, heeft er een plezierjachtje liggen, of maakt er gebruik van één van de vele stedelijke voorzieningen, bijvoorbeeld op het gebied van cultuur en gezondheidszorg. 

De historie van Smallingerland gaat terug tot de 14e eeuw. In het centrum van Drachten staat een beeld van Peije, 1 van de meest kleurrijke figuren uit de meer recente geschiedenis. De omschrijving van het gemeentewapen werd in 1818 door de Hoge Raad van Adel vast gesteld.

Zie voor meer informatie: www.smallingerland.nl 

 

 

Geleverde Diensten:
Overheidsaanbesteding
invitel ontzorgt overheidsorganisaties bij de rechtmatige aanbesteding …
Mantelovereenkomst en SLA
invitel ondersteunt u bij het opstellen van de juiste …
2024 © Invitel Telecomadvies

De informatie op deze website is met veel zorg samengesteld. Daarbij tracht invitel om alle informatie zo actueel en volledig mogelijk te houden.
Ondanks het voorgaande kunnen aan deze website geen rechten worden ontleend. Drukfouten zijn voorbehouden.