Private GSM

invitel maakt samen met u de juiste afweging of investeren in een eigen lokaal GSM netwerk toegevoegde waarde biedt.

Private GSM is één van de vele vormen van vast-mobiel integratie, waarbij de focus nadrukkelijk ligt op communiceren door uw medewerkers met hun mobiele telefoon. Met Private GSM creëert u een eigen privé GSM netwerk in uw bedrijfspand of bedrijfsterrein. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van uw eigen simkaarten. De voordelen zijn evident: een optimale mobiele dekking binnen uw eigen domein, veel flexibiliteit en geen kosten voor intern mobiel belverkeer. Indien gewenst kan uw privé GSM netwerk worden gekoppeld aan uw VoIP communicatieplatform en kan aanvullend zelfs de calamiteiten en/of BHV organisatie van uw privé GSM netwerk gebruik maken, zonder afhankelijk te zijn van het openbare mobiele netwerk.

Hoewel een Private GSM netwerk veel voordelen biedt zijn er zeker ook aandachtspunten. Naast aanzienlijke investeringskosten voor de opbouw van uw netwerk dient voor communicatie buiten het privé domein een mobiele roamingpartner te worden gevonden die uw externe mobiele verkeer afwikkeld. Dit is in de praktijk niet altijd een eenvoudige opgave. Daarnaast lijkt Private GSM minder geschikt voor organisaties met meerdere locaties en medewerkers die veel onderweg zijn.

Alles afgewogen is Private GSM voornamelijk geschikt voor organisaties waarbij medewerkers voornamelijk mobiel werken en communiceren binnen het eigen domein. Te denken valt bijvoorbeeld aan ziekenhuizen, onderwijsinstellingen, fabrieksterreinen. Private GSM kan echter ook overwogen worden wanneer uw huidige mobiele (indoor)dekking onder de maat is of u minder afhankelijk wilt zijn van een openbare provider.

2024 © Invitel Telecomadvies

De informatie op deze website is met veel zorg samengesteld. Daarbij tracht invitel om alle informatie zo actueel en volledig mogelijk te houden.
Ondanks het voorgaande kunnen aan deze website geen rechten worden ontleend. Drukfouten zijn voorbehouden.